Kilometrikorvaus

Työnantaja voi maksaa kilometrikorvauksia niin halutessaan. Työntekijä voi nostaa tilapäisestä työmatkasta aiheutuneita oman tai hallitsemansa auton kustannuksia verottomana kilometrikorvauksena, mikäli ne perustuvat todellisiin kuluihin tai Verohallinnon vuosittain päivitettyyn määrään.

Mikäli työnantaja ei maksa kilometrikorvauksia, työntekijä voi vähentää ne omassa verotuksessaan tulonhankkimiskuluina.

Työntekijän on tehtävä työmatkasta matkalasku. Se hoituu helposti ABAXin sähköisellä ajopäiväkirjalla sisältäen jopa päivärahahakemuksen. Yksityisauton kuljettajana voit myös hyödyntää sähköista ajopäiväkirjalaitetta kilometrikorvausten hakemiseen. 

tummahiuksinen nainen puhuu puhelimessa ABAX auton vieressä

ABAX-ajopäiväkirjasovellus

ABAX Sähköinen ajopäiväkirja -palveluun kuuluu auton akkuun asennettava laite ja mobiilisovellus, jota voidaan käyttää ajopäiväkirjan hallinnointiin ja lähettämiseen. Se mahdollistaa ajopäiväkirjan hallinnoinin ja päivittämisen suoraan kuljettajan älypuhelimesta. Se on täydellinen sovellus yksityisajoneuvoa käyttävälle ja kilometrikorvausta hakeville kuljettajille. 

*Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

Mitä ABAXin mobiilisovellus sisältää?

Sovelluksen kautta kuljettaja voi esimerkiksi valita matkan tarkoituksen, lisätä pysäköintiin liittyvät kuitit ja matkan tarkoitukset jo tien päällä - tai lisätä tiedot automaattisesti. Sovellus tallentaa tiedot ajopäiväkirjaan, joten kuljettajan ei tarvitse jälkikäteen muistella esimerkiksi ajojen tarkoituksia.

Iphone, jonka ruudulla on ABAX ajopäiväkirjasovellus

Kilometrikorvaukset vuonna 2019

Työnantaja voi maksaa työmatkoista verotonta kilometrikorvausta. Vuonna 2019 verottajan hyväksymä korvauksen perussumma on 43 senttiä, jos matka tehdään omalla autolla. Käyttöetuauton osalta kilometrikorvaus on 10 senttiä kilometriltä.

Jos omalla autolla ajettaessa autossa on mukana muita henkilöitä, joiden kuljetus on työnantajan asia, kilometrikorvausta korotetaan kolmella sentillä per kyydissä ollut henkilö. Muut kilometrikorvauksiin liittyvät luokat löydät alla olevasta linkistä verottajan sivuilta.

Lähde: Vero.fi, syventävät vero-ohjeet, diaarinumero A235/200/2017.