TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ ABAXilla 

Näin ABAX käsittelee henkilökohtaisia tietoja

Olemme riippuvaisia asiakkaidemme luottamuksesta ja siksi olemme sitoutuneet suojelemaan yksityisyyttäsi. Kaikkien henkilötietojesi on oltava meillä turvassa. Henkilötieto tarkoittaa kaikkea, joka voidaan liittää suoraan sinuun henkilönä, mukaan lukien osoite, yhteystietosi, GPS-sijainnit ja muut henkilökohtaiset tiedot.

Henkilötietojen keruu

ABAX käsittelee henkilötietoja ensisijaisesti asiakkaidemme kanssa tekemiemme sopimusten täytäntöönpanosta johtuen, asiakaspalvelussa, asiakassuhteen seurannassa, asiakashallinnassa, markkinoinnissa ja laskutuksessa.

ABAX kerää tiedot tavallisesti suoraan sinulta. Joskus saamme tietoa muista lähteistä, jotka voivat olla sekä julkisia että yksityisiä. Lisäksi GPS-sijainnit haetaan automaattisesti joidenkin tuotteidemme kautta. Näitä GPSsijainteja tulee myös pitää henkilötietoina.
Ilmoitamme sinulle, kun keräämme tietoja sinusta. ABAX on rekisterinpitäjä näiden tietojen suhteen ellei tietojenkeräystä edellytä laki, jos ilmoitus ei ole mahdollista tai se on kohtuuttoman vaikeaa, tai jos tiedämme, sinun olevan jo ennestään tietoinen näiden tietojen keräämisestä. Jos ABAX saa tietoja listan muodossa markkinointitarkoituksiin, voit ensimmäisellä kerralla tällaiseen listaan perustuvaa markkinointimateriaalia lähettäessämme kieltäytyä tulevasta viestinnästä. Niissä tapauksissa, joissa ABAX kerää henkilötietoja asiakkaidemme lukuun, ja siten toimii tietojenkäsittelijänä asiakkaan puolesta, se on asiakas, joka on vastuussa tiedon antamisesta sinulle. Tällaisissa tapauksissa mekin voimme toimittaa sinulle tietoja suoraan, mutta teemme sen asiakkaan pyynnöstä.

Joskus voimme tallentaa puhelun, jos annat sille hyväksynnän.

Asiakastyytyväisyyskyselyt

Kun olet ollut yhteydessä ABAXiin, saatamme kysyä sinulta, miten koit palvelumme. Siten opimme lisää siitä, miten voimme tarjota asiakkaillemme parempia tuotteita ja palveluita. Näillä palautteilla voimme myös mitata kehitystoimintojemme vaikutuksia ja tarkastella asiakastyytyväisyyden ja asiakaskäyttäytymisen välistä yhteyttä ajan mittaan.

Jos et halua jakaa tämän tyyppisiä tietoja kanssamme, voit jättää vastaamatta lähettämäämme kyselyyn.

Uutiskirje ja markkinointi

Voit vastaanottaa ABAXilta markkinointia, tietoa ja varoituksia. Nämä voivat tulla sähköpostitse, verkkosivujemme kautta tai muiden sopivien kanavien kautta. Nämä voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan:

  • tiedot ja uutiset, yleensä sähköpostilla uutiskirjeiden muodossa
  • kampanjat ja kutsut
  • järjestelmävaroitukset ABAXin palveluista.

Voit milloin tahansa tilata tai peruuttaa tilauksen tämän viestin vastaanottamisesta.

Henkilötietojen luovuttaminen

Konsernin sisällä

ABAX-konsernissa on yhteinen sisäinen asiakasrekisteri, joka on kaikkien konserniyhtiöiden saatavilla. Tämän konserniasiakasrekisterin tarkoituksena on tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua sekä tietoa ja tarjouksia tuotteistamme ja palveluistamme. Konsernin yhteiset asiakastiedot voivat sisältää nämä tiedot sinusta:

  • nimi
  • yhteystiedot
  • missä yrityksessä olet
  • tietoja konserniyhtiöstä, jonka asiakas olet
  • mitä palveluja ja tuotteita olet meiltä ostanut
  • yhteydenottohistoria ABAXin kanssa

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä on se, joka määrää henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen. ABAX-konsernissa rekisterinpitäjä on se ABAX-yhtiö, jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen. Asiakasyritys toimii rekisterinpitäjänä niiden tietojen suhteen, jotka kerätään ABAXin sopimuksen mukaisten velvoitteiden toteutumiseksi.

Tietojenkäsittelijä

Niissä tapauksissa, joissa asiakasyritys on rekisterinpitäjänä, on ABAX tietojenkäsittelijä. Tätä varten asiakkaan ja ABAXin välillä on tehty tietojenkäsittelysopimus.
ABAX on tehnyt myös alihankkijoidensa kanssa sopimuksia tietojenkäsittelystä. Nämä tietojenkäsittelysopimukset koskevat kaikkia niitä henkilötietoja, jotka jaetaan alihankkijoidemme kanssa. Alihankkijamme eivät saa käyttää tietoja muihin kuin rekisterinpitäjän määrittämiin tarkoituksiin.

Sinun oikeutesi

Pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus saada tietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja me käsittelemme ja miten. Suurimman osan näistä tiedoista, joita meillä on sinusta, näet kirjautuessasi omille sivullesi järjestelmässämme. Lisätietojen saamiseksi sinun on oltava yhteydessä rekisterinpitäjään.

ABAXin asiakasyrityksen työntekijöille jotkin tietokentät näkyvissä vain henkilölle itselleen, ei työnantajalle (esimerkiksi ABAX Triplog –ajopäiväkirjan yksityisajot). Jos työnantaja (rekisterinpitäjänä) pyytää saamaan työntekijälle hänen kaikkia tietojaan, on otettava huomioon, että tuolloin nämä tiedot voivat olla näkyvissä myös työnantajalle.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

On tärkeää, että sinusta saamamme tiedot ovat oikeita ja välttämättömiä täyttääksemme sopimukset, jotka olemme tehneet kanssasi tarjotaksemme sinulle hyvää palvelua. Voit vaatia, että oikaisemme ja poistamme tietoja sinusta, jos ne ovat puutteellisia tai tarpeettomia. Oikaisupyyntö tulee tehdä tietoja koskevalle rekisterinpitäjälle. 

Oikeus tietojen poistamiseen

ABAX poistaa henkilötiedot silloin, kun niitä ei enää vaadita alkuperäisen keräämistarkoituksen täyttämiseksi. Tämä tarkoittaa sitä että niin kauan kuin sinulla on voimassaoleva sopimus kanssamme, tallennamme sinusta vaadittuja tietoja. Sopimuksen päättyessä poistamme tiedot, ellei jatkotallennuksesta tehdä erillistä sopimusta. Lisätietoa tietojen poistamisesta on palvelujemme sopimusehdoissa. Poistopyyntö tulee tehdä tietoja koskevalle rekisterinpitäjälle. Mikäli tietojen tallennuksen vähimmäisaikaa säätelee laki, esimerkiksi kirjanpitolaki, poistaminen ei ole mahdollista, ennen kuin tämä vähimmäisaika on kulunut.

Evästeet (cookies)

Tarkoitus

Evästeet eli cookies ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentavat tietoa siitä, miten käytät internet-sivustoa. Tiedot tallennetaan käyttämäsi laitteen selaimeen, eli sinun luoksesi.
ABAX käyttää evästeitä internet-sivuillamme:

  • oppiakseen käyttäytymistäsi, jotta voimme parantaa sivuston toimintoja, käyttökokemusta ja sisältöä
  • muokatakseen sisältöä, jotta se olisi sinulle mahdollisimman optimaalinen
  • tarjotakseen sinulle olennaista ja räätälöityä markkinointia muilla vierailemillasi sivustoilla.

Saatat nähdä mainoksiamme muiden sivustoilla perustuen niihin sivustoihimme tai sivustojen sisältöön, joilla vierailit. Evästeitä, joita tähän käytetään, sisältävät vain tiedon niistä sivuistamme, joissa olet käynyt, ei sellaisia tietoja, joista sinut asiakkaana voitaisiin tunnistaa.

Sivustomme käytön yhteydessä kerättävät tiedot voidaan joissakin tapauksissa yhdistää muihin asiakassuhteesi tietoihin.

Käyttäessäsi verkkosivujamme estämättä selaimesi evästeominaisuutta, hyväksyt ABAXin evästeiden käytön. Valitettavasti sivuihimme ei ole teknisesti mahdollista kirjautua sallimatta evästeitä selaimeesi.

Evästeiden estäminen

Jos et halua sallia evästeiden tallentamista tietokoneeseesi, estä se selaimen asetuksissa. Huomaa, että se menettää toimintoja osoitteessa www.abax.fi ja mahdollisesti muilla verkkosivuilla.

Voit poistaa evästeet noudattamalla evästeiden poistamisen ohjeita selaimessasi.

Jos haluat sallia evästeiden tallentamisen, mutta samalla seurata mitä tietoja tallennamme, on olemassa apuohjelma, jonka avulla voit tehdä sen suhteellisen helposti. Paljon käytetty vaihtoehto löytyy osoitteesta www.ghostery.com.

Yksityisyydensuoja osoitteessa www.abax.fi

Analysointityökalujen käyttö

Sivustoillamme www.abax.fi rekisteröimme sinusta seuraavat tiedot:

  • sijaintisi, käyttämällä IP-osoitetta, sijaintitietoa tai vastaavaa
  • sähköiset jälkesi, esimerkiksi mitä sivuja käytät ja mitä tuotteita tilaat
  • tekniset tiedot selaimestasi ja käyttöjärjestelmästäsi.

Käytämme verkkosivuillamme käyttäytymistäsi koskevia tietoja näihin tarkoituksiin:

  • analyysi
  • verkkosivuston mukauttaminen
  • asiakaspalvelu
  • markkinointi

Käytämme Google Analyticsia liikenteen analyysiin osoitteessa www.abax.fi ja siihen liittyvissä verkkosivustoissa. Voit kieltäytyä Google Analyticsista tällä sivulla: Google Analytics.

Voimme ottaa sinuun yhteyttä

Jos käytät verkkosivustollamme tuotekartoitusta, voimme sen perusteella ottaa yhteyttä sinuun myyntitarkoituksessa.

Henkilökohtainen profiili

Käytämme joskus ABAXissa henkilökohtaista profiiliasi räätälöidessämme tarjouksesi. Henkilökohtainen profiili on yhteenveto sinusta saamistamme tiedoista, kuten nimi, osoite, muut antamasi tiedot, käyttämäsi palvelut ja liikennetiedot. Mikäli käytämme profiilia markkinoinnissamme, kerromme sinulle siitä.

Tietosuojavastaava

ABAXin tietosuojavastaava Christine Blomquist auttaa sinua asiakkaana. Jos sinulla on kysyttävää, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan sähköpostitse osoitteeseen dpo@abax.no

Tietosuojavaltuutetun sivuilta voit lukea lisätietoja henkilötietojen käsittelystä.